Spumă de căpşuni

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 albuşuri
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 300 g căpşuni
  • 100 g zahăr
  • 4 batoane de ciocolată
  • 4 batoane de napolitane
Pentru ornat
  • câteva frunze de mentă

Mod De Preparare

1.Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare,până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel.

2.Separat,într-un alt castron,sepun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul tos şi se pasează cu o furculiţă. Semixează apoi,adăugând treptat câte o lingură de albuş, iar când se obţine o spumă bine legată se acoperă cu un capac şi se pune la frigider pentru cel puţin o oră.

3.Spuma rece se pune în cupe şi se serveşte cu batoane de napolitane, căpşuni proaspete şi ciocolată. Se ornează cu 2-3 frunzuliţe de mentă.