De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
- 160 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingura smântână
- 80 g zahăr pudră
- 1 pachet zahăr vanilat
- 30 g nuci tocate
- 1 lingura apă rece
- 1/2 ceasca jeleu sau cu gem de fructe
Mod De Preparare
1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna, gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile tocate şi apa rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.
2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 3-4 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate şi la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.
3. Când se răcesc, se ung cu jeleu de fructe, se lipesc două câte două, se aşază pe un platou şi se lasă până a doua zi să se întărească.