De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1,5 kg iepure
- 700 g cepe mici
- 1 sticlă de vin roşu de masă
- 1,5 litri supă din concentrat
- 1 legatura cimbru
- 1 legatura rozmarin
- 2-3 foi dafin
- 5 linguri ulei de măsline
- sare şi piper
Pentru sos
- 1 pahar de vin roşu de la ingrediente
- 45 g zahăr pudră
- 100 ml oţet din vin
- 1 lingurita scorţişoară măcinată
- câteva crenguţe rozmarin
Mod De Preparare
Grecii ştiu să gătească bine, iar iepurele merită atenţia lor specială! Uite cum să faci şi tu un stifado ca la greci, la tine în bucătărie!
1. Se curaţa si se porţioneaza iepurele care se pune sa se rumeneasca în ulei încins. Când e gata, se scoate carnea, se pun cepele si se lasa sa se înmoaie aproximativ 4 minute.
2. Se pune din nou carnea si se toarna vinul din care se pastreaza un pahar pentru sos. Se lasa la fiert 20 de minute, la foc mic, din momentul în care clocoteste.
3. Se toarna supa, se pun foile de dafin, cimbrul, rozmarinul, se presara sare si piper si se lasa la foc mic în continuare pentru o ora. Apoi, se scot ierburile, ceapa si carnea.
4. Pentru sos, se încalzeste zaharul pâna când se caramelizeaza usor, se pun oţetul si vinul rosu si se lasa la fiert pâna ce se obţine un sirop gros. Se adauga sosul în care a fiert carnea, ceapa, se pun scorţisoara şi rozmarinul si se lasa la fiert sa se reduca din cantitate.