De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 g aluat foietaj
- 500 g ciuperci proaspete
- 100 g caşcaval
- 1 legatura mărar
- 1 legatura pătrunjel
- 2 linguri pesmet
- 1 ou pentru compoziţie
- 1-2 cepe
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei pentru călit
- 1 ou pentru uns
Mod De Preparare
1. Se curăţă ciupercile, se desfac codiţele şi se spală în câteva jeturi de apă. Se scurg în sită şi se toacă mărunt împreună cu codiţele.
2. Într-o cratiţă, se toarnă uleiul şi se călesc ciupercuţele cu ceapa tocată mărunt. După ce s-au rumenit, se amestecă cu verdeaţa tocată, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece.
3. După ce s-a răcit compoziţia, se adaugă oul, caşcavalul ras şi pesmetul. Se amestecă bine până se obţine o pastă legată.
4. Se întinde foaia de aluat cu sucitorul, se pune compoziţia şi se rulează. Se unge pe toată suprafaţa cu ou bătut, se crestează cu un cuţit şi se bagă în cuptorul încins. Se serveşte cald sau rece, cu iaurt.