De Oana Savin,
Ingrediente
- 5 kilograme roșii
- sare după gust
Mod De Preparare
Sucul de roșii este cel care dă o savoare inconfundabilă tuturor mâncărurilor. Și se face extrem de ușor, din 2 ingrediente simple.
Mod de preparare
Spală bine roșiile și taie-le cubulețe. Dă-le prin mașina de tocat și pune-le la fiert într-o oală mare.
Imediat după ce au dat în fiert adaugă sare după gust și lasă-le să mai fiarbă până ce compoziția începe să se îngroașe.
Între timp, sterilizează sticlele sau borcanele. Compoziția fierbinte toarn-o în sticlele/borcanele sterilizate și pune-le într-o oală mare. După ce s-au răcorit, umple oala cu apă și pune-le la fiert timp de 20 minute.
După ce s-au răcit, le scoți din apă, le ștergi și gata!
Atenție!!! Așează sticlele pe ceva de metal, precum lama unui cuțit, înainte de a turna sucul fierbinte în ele. Altfel, riști ca acestea să se spargă.
Sursă foto: 123rf.com