De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 conopidă mare
- 50-60 g unt
- 1 ceapă sau o legătură ceapă verde
- 3 ouă
- 1 lingurita făină
- 100 ml lapte
- 2 linguri smântână
- 4-5 linguri brânză rasă
- 200 g caşcaval ras
- 1 gogoşar
- 1 lingura pesmet
- sare, piper
Mod De Preparare
1. Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele mici. Se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 5 minute.
2. Conopida se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa călită. Se pune într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se adaugă ouăle bătute cu brânza rasă, gogoşarul tăiat cubuleţe, smântâna, jumătate din caşcavalul ras, laptele în care s-a dizolvat făina, totul condimentat cu sare şi piper. Deasupra se presară restul de caşcaval ras.
3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.