De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg urzici proaspete
- 2-3 căţei usturoi
- 200 ml smântână
- 2-3 gălbenuşuri
- 150 g orez
- sare
- oțet
- piper proaspăt măcinat
Mod De Preparare
- Se curăţă, se spală şi se opăresc bine urzicile.
- Într-o oală, se pune apa la fiert. Când dă în clocot, se adaugă urzicile și orezul bine spălat şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
- Când sunt fierte urzicile, se adaugă sarea și oțetul și se macină niște piper pe deasupra.
- Separat, se bat bine gălbenușurile și smântâna. Când supa este gata, se stinge focul și se toarnă smântâna în oală, puțin câte puțin, amestecând mereu.
- La final, se mai potrivește de sare încă o dată. Supa de urzici se poate servi atât rece, cât și caldă, alături de câteva felii de pâine de casă proaspăt prăjită.