Supă corsicană

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • o jumătate de varză verde
  • 3 morcovi
  • 4 cartofi
  • 300 g fasole albă
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita sare

Mod De Preparare

Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. În ziua preparării, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă. Se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 10 minute după ce a dat în clocot. Se scurge bine de apă şi se dă deoparte.

Se taie varza în fâşii fine. Morcovii şi cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se zdrobesc boabele de piper.

Se pun morcovii şi cartofii într-o oală. Se adaugă varza şi fasolea albă. Se dă cu sare şi piper şi se acoperă cu apă rece. Se dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de o oră. Se serveşte caldă, cu pâine ţărănească.