De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
 - Timp de gatire: min
 - Gata in: min
 
Ingrediente
- 60 g unt
 - 2 căței de usturoi pisați
 - 1 ceapă tăiată cubulețe
 - 3 linguri făină
 - 710 ml lapte
 - 470 ml supă de legume
 - 120 g smântână grasă
 - 500 g broccoli
 - 200 g brânză cheddar rasă
 - 100 g parmezan ras
 - sare, piper și cimbru după gust
 
Mod De Preparare
O supă cremă cu o consistență mătăsoasă, plină de arome care se completează minunat, fără a-și pierde individualitatea. Se face extrem de ușor și este foarte sățioasă.
Într-o cratiță, topește la foc mic untul, adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și cimbrul. Amestecă ocazional, timp de 3-4 minute.
Adaugă încet făina, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, până când devine ușor brună (aproximativ 1 minut). Toarnă treptat laptele, supa de legume și smântâna, amestecând continuu, 1-2 minute. Spală și taie broccoli-ul în buchețele și apoi mai mărunt.
Adu la fierbere. Micșorează focul și lasă-l așa timp de 6-8 minute sau până când simți că broccoli-ul s-a fiert.
Adaugă brânza, încetișor nu toată deodată, amestecând continuu până se omogenizează în supă (aproximativ 1-2 minute). Lasă un pic de parmezan pentru a pune deasupra.
Asezonează cu sare și piper. Se servește imediat.
Foto: thinkstockphotos.com