Supă-cremă de fasole

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g fasole albă, uscată
  • 1 ţelină
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite ulei
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g crutoane sau cereale

Mod De Preparare

1. Se pune fasolea într-un bol cu apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele şi, după ce s-au fiert boabele, se pun într-o sită şi se acoperă cu un capac.

2. Separat, se curăţă toate zarzavaturile şi legumele şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă rece şi puţină sare. Se acoperă cu un capac şi se verifică dacă s-au fiert.

3. După ce s-au fiert legumele, se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează cu blenderul până capătă consistenţa unei paste. La fel se procedează şi cu fasolea fiartă. După ce s-au obţinut cele două paste, se amestecă cu zeama în care au fiert legumele şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.

4. Se potriveşte după gust cu sare şi piper, se pune uleiul şi se mai lasă să fiarbă în 2-3 clocote. Se serveşte ornată cu rondele de morcovi, pătrunjel verde şi crutoane de pâine sau cu cereale.