De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1/2 conopidă
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 2 cartofi potriviţi
- 1 lingura ulei de măsline
- 500 ml apă
- 2 căţei de usturoi
- 100 g hasmaţuchi
- 1 legatura pătrunjel verde
- 1 legatura tarhon
Mod De Preparare
1. Se spală bine legumele şi se curăţă.
2. Se dau la fiert până se înmoaie ţelina, apoi se lasă la răcit, după care se pasează totul şi se adaugă uleiul, amestecând, pentru a-i da o consistenţă omogenă.
3. Se serveşte caldă sau rece, garnisită cu verdeaţă tocată mărunt.
4. Cei cu hipertensiune arterială pot adăuga leuştean din belşug, întrucât scade presiunea sanguină.