De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg lobodă verde
- 2 legaturi ceapă verde
- 1 legatura pătrunjel
- 2 legaturi mărar
- sare
- 1 praf piper alb
- 2 lingurite făină
- 2 lingurite ulei
Mod De Preparare
1. Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip.
2. Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert. Trebuie să dea în câteva clocote, iar după ce s-a înmuiat, se lasă să se scurgă într-o sită.
3. Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă fin. Într-o altă oală se pune uleiul, verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina, amestecându-se continuu.
4. Loboda fiartă se pasează cu blenderul şi se amestecă cu verdeaţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi un praf de piper alb. Se ornează cu pătrunjel verde şi mărar şi se serveşte caldă cu mămăliguţa sau crutoane de pâine neagră.