Supă-cremă de lobodă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg lobodă verde
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 legaturi mărar
  • sare
  • 1 praf piper alb
  • 2 lingurite făină
  • 2 lingurite ulei

Mod De Preparare

1. Se alege loboda, se rup codiţele groase şi cel mai important lucru se spală în 7-8 ape, până nu mai rămâne niciun fir de nisip.

2. Separat, se umple o oală de 3 litri cu apă, se pune loboda aleasă, se presară puţină sare şi se pune la fiert. Trebuie să dea în câteva clocote, iar după ce s-a înmuiat, se lasă să se scurgă într-o sită.

3. Se spală ceapa verde şi verdeaţa şi se toacă fin. Într-o altă oală se pune uleiul, verdeaţa tocată, se înăbuşe şi se adaugă făina, amestecându-se continuu.

4. Loboda fiartă se pasează cu blenderul şi se amestecă cu verdeaţa şi zeama în care a fiert loboda. Se condimentează cu sare şi un praf de piper alb. Se ornează cu pătrunjel verde şi mărar şi se serveşte caldă cu mămăliguţa sau crutoane de pâine neagră.