De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg mazăre
- 30 g unt
- sare
- 1 praf piper alb
- 1 ţelină
- frunze ţelină
- 1 legatura pătrunjel
- 1-2 lingurite ulei de măsline
- 3-4 fire ceapă verde
- 1 rădăcină pătrunjel
- smântână
- 3-4 felii bacon
Mod De Preparare
1. Se curăţă mazărea, se spală şi se pune separat la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă în câteva clocote până începe să se înmoaie şi se scoate din apă fiartă într-o sită să se scurgă.
2. Între timp se curăţă zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în apa cu sare şi o linguriţă de ulei de măsline.
3. După ce au fiert şi zarzavaturile, se scot din supă într-un bol şi, împreună cu mazărea, se pasează cu blenderul, până se obţine o cremă densă. Crema se amestecă cu supa şi untul şi astfel se obţine supa cremă de mazăre.
4. Supa cremă se pune la fiert şi se mai lasă câteva minute. Se serveşte, dacă este de post, ornată cu frunze de pătrunjel, iar dacă nu este de post, se ornează cu smântână şi fâşii de bacon prăjit.