De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 kg dovlecei
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 2 cepe mari
- 50 g unt
- 200 g smântână
- 50 g făină
- 2 ouă
- 50 ml lapte degresat
- 1 lingura rasă sare iodată
- crutoane
Mod De Preparare
1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Apoi, se pun la fiert, în 3,5 l apă cu sare.
2. Făina se dizolvă în lapte, apoi se adaugă treptat peste legume, la fiert.
3. Când legumele au fiert, se scot din zeamă, se strecoară şi se pasează bine. Apoi, se omogenizează cu zeama în care au fiert.
4. Ouăle se bat bine, apoi se amestecă cu smântâna şi se adaugă în supă, amestecând uşor. Se mai lasă totul la fiert cam 5 minute, se adaugă untul şi se serveşte fierbinte sau caldă, cu crutoane.