De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 500 ml apă
- 500 ml lapte
- 1 lingura unt
- 3 bucati brânză telemea
- 120 g brânzică de vaci
- 4 cartofi
- sare, chimen, pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor
Mod De Preparare
► Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi.
► Se pune jumătate din brânza de vaci într-un bol şi se toarnă deasupra puţină supă fierbinte. Se acoperă cu un capac şi se dă deoparte, pentru a fi servit separat, alături de bolurile de supă.
► Se împart cartofii în farfurii, se toarnă supă deasupra, se presară restul de brânzică de vaci şi se pune deasupra pătrunjel verde sau arpagic tocat.