De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 750 g cartofi
- 2 cepe
- 500 g praz
- 2 linguri ulei
- 1 litru supă de legume
- 1 felie pâine veche
- 1 ou
- 300 g carne tocată
- nucşoară
- sare
- piper
- 4 roşii
- maghiran (oregano)
- pătrunjel verde
Mod De Preparare
1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii, groase de 2 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele.
2. Jumătate din ceapa tocată şi prazul se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei. După 5 minute se adaugă cartofii şi supa de legume, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute.
3. Pâinea se înmoaie în apă rece, se stoarce şi se amestecă cu carnea tocată, un ou şi restul de ceapă. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se modelează perişoarele, se pun în supă şi se mai lasă pe foc 10 minute.
4. Roşiile se spală, se curăţă de coajă, se taie felii şi se adaugă la supă. După câteva clocote, se potriveşte la gust cu sare şi măghiran. Când se serveşte se presară pătrunjel verde tocat mărunt.