De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2-3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 1 păstârnac
- câteva buchete de conopidă
- 1 dovlecel sau o mână de fasole verde
- 2-3 cartofi
- 1 ardei gras sau 1 gogoşar
- 200-250 g roşii decojite în suc de roşii
- 1-2 linguri ulei
- verdeaţă (leuştean, pătrunjel şi mărar)
- sare
Mod De Preparare
1. Toate legumele se curăţă şi se spală.
2. Într-o oală cu 3 litri de apă şi un praf de sare, se pun ceapa, prazul, morcovii şi păstârnacul, toate tăiate mărunt. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă conopida, cartofii şi dovlecelul tăiate cubuleţe. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele, aproximativ 30 minute.
3. Imediat se adaugă ardeiul gras şi roşiile tocate mărunt. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, apoi se adaugă uleiul şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu verdeaţă tocată mărunt. Se acoperă câteva minute, apoi se poate servi.