De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 450 g carne de porc tocată
- 1 ceapă galbenă tăiată cubulețe
- 1 ardei tăiat cubulețe
- 4 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 litru supă de pui
- 450 g sos de roșii
- busuioc, rozmarin, oregano după gust
- sare și piper după gust
- usturoi pudră după gust
- 8 foi de lasagna rupte în bucățele (cam cât o monedă de 50 de bani)
- 350 g mozarella sfărâmată
- 180 g parmezan ras
Mod De Preparare
Dacă vă place bucătăria italiană și în mod special lasagna, vă oferim o alternativă la fel de gustoasă a acesteia din urmă: supa lasagna, o bunătate care se face mai ușor decât ai crede.
Într-o oală mare (în care gătești supe/ciorbe de obicei) călește carnea de porc cu ceapa, ardeiul și usturoiul. Când prinde o ușoară culoare maronie, adaugă supa de pui, sosu de roșii și condimentele. Adu la fierbere la foc mediu. Fierbe apoi la foc mare timp de 2 minute și apoi dă focul mic și lasă așa timp de 30 de minute. Amestecă ocazional.
Adaugă bucățile de lasagna și lasă-le să se facă, amestecând doar 1 dată, timp de 15 minute.
Când e gata de servit, adăugați și parmezanul ras. După ce împărțiți porțiile, adăugați și mozarella sfărâmată.
P.S.: Noi o servim cu pâine prăjită fierbinte alături.