Supă mix de vitamine

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ţelină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 legatura frunze de ţelină
  • 1 legatura leuştean
  • 1 salată creaţă
  • 2 ardei graşi roşii
  • 8 ciuperci champignons mari
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare de mare
  • zeamă de lămâie

Mod De Preparare

1. Toate legumele se spală bine, se curăţă, se clătesc şi se lasă la scurs. Se toacă apoi ciupercile felii, ţelina cuburi potrivite, rădăcinile de pătrunjel şi ardeii, cubuleţe, frunzele de salată se rup bucăţi mari, iar celelalte verdeţuri se toacă fin.

2. Se pun la fiert, în 3 l apă, ţelina, rădăcinile, ardeii, frunzele de ţelină şi ciupercile. Când ţelina s-a înmuiat puţin, se adaugă salata şi jumătate din pătrunjelul tocat. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la fiert, la foc mic, cam 15 minute. Se potriveşte la gust cu sare şi zeamă de lămâie.

3. Se serveşte caldă sau rece, garnisită cu pătrunjel proaspăt.