Tartă aperitiv

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 200 g unt
Pentru umplutură
  • 100 g unt
  • 50 g făină
  • 1 ou
  • 300 g carne tocată
  • 100 g porumb fiert
  • 1 ardei gras sau un gogoşar
  • 1 lingurita oregano
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • sare
  • 1 ardei iute
  • ulei şi făină pentru tapetat tava
Pentru ornat
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 roşie

Mod De Preparare

1. Se face o adâncitură în făina cernută, unde se pun ouăle, un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă rapid şi se frământă până ce se obţine un aluat omogen, care se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.

2. În untul puţin încălzit se toarnă făina şi se amestecă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă oul, carnea tocată, porumbul fiert, ardeiul gras tăiat cubuleţe, oregano, ardeiul iute curăţat de seminţe, tocat mărunt, jumătate de linguriţă de sare şi pătrunjelul verde.

3. Se pune aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se întinde compoziţia de carne şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute. Se poate servi caldă sau rece şi se ornează cu ceapă verde şi roşii.