De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 50 g caşcaval ras
- 100 g brânză de vaci
- 150 g brânză gorgonzola
- 1 lingura ulei
- 1 ceapă
- 250 g somon file
- 200 g spanac
Pentru umplutură
- 1-2 linguri apă rece
- 125 g unt
- 1 vârf cuţit de sare
- 5 ouă
- 250 g făină
Pentru aluat
- 2 ouă
- 1 lingura griş
- sare, piper, busuioc, dafin, cimbru
Mod De Preparare
1. Se cerne făina pe o planşetă, se face o adâncitură la mijloc şi se pune un ou şi sarea. Se adaugă untul tăiat cuburi şi se frământă repede.
2. Se adaugă treptat apa şi se amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios. Se înveleşte aluatul aperitivîn folie de plastic şi se lasă 30 de minute la frigider.
3. Între timp, se prepară umplutura. Se pune spanacul la opărit în apă cu sare. Când s-a înmuiat, se scoate, se scurge de apă şi se toacă mărunt cu cuţitul.
4. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Peste ea, se adaugă spanacul şi brânza gorgonzola tăiată cubuleţe. Se amestecă totul, până se topeşte brânza.
5. Se adaugă şi restul îngredientelor: oul, brânza de vaci, caşcavalul ras, somonul tăiat bucăţi şi pesmetul. Se amestecă puţin, după care se iau de pe foc.
6. Se tapetează forma de tartă cu unt şi făină, se întinde aluatul, se înţeapă cu furculiţa, după care se pune umplutura. Se dau la cuptorul încins pentru circa 30 de minute.
7. Cu cinci minute înainte de a fi gata, se amestecă un ou bătut cu caşcaval ras şi se pune peste tartă. Se mai lasă câteva minute, după care se scoate.
8. Se serveşte caldă sau rece.