De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 375 g unt
- 250 g zahăr
- 1 praf sare
- 7 ouă
- 12 caise
- 1 1/2 lingura coajă de lămâie
- 575 g făină
- 1 pachet praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 8 linguri lapte
Mod De Preparare
1. Se spală şi se curăţă caisele şi se lasă la scurs. Se pune cuptorul la încins.
2. Se bat ouăle cu zahărul şi praful de sare. Se adaugă untul înmuiat şi coaja de lămâie şi se bat bine până ce se obţine o cremă fină, spumoasă.
3. Se dizolvă praful de copt în lapte şi se cerne făina. Se adaugă peste crema de ouă, zahărul vanilat. Făina se adaugă în ploaie, amestecându-se uşor, astfel încât să nu apară cocoloaşe.
4. Se unge tava de copt cu unt. Compoziţia se toarnă în tavă, se întinde în strat uniform şi apoi se presară caisele tăiate în jumătăţi. Se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 50 de minute.
5. Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr vanilat. Se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.