De Oana Savin,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
Ingrediente
- 1 cartof dulce
- ½ cană unt moale
- 1 cană zahăr alb
- ½ cană lapte
- 2 ouă
- ½ linguriță nucșoară
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 aluat tartă necopt
Mod De Preparare
Această tartă specială vine din Atlanta. A devenit rapid favorita apropiaților mei, iar cei care încă nu au gustat-o își doresc cu ardoare să o facă. Cei care au mâncat au zis că este cea mai bună din lume.
Mod de preparare
- Fierbe cartoful dulce în coajă timp de 40-50 minute. Pune apă rece peste el și înlătură-i coaja.
- Sfărâmfă cartoful într-un bol. Adaugă unt și mixează bine. Pune zahărul, laptele, ouăle, nucșoara, scorțișoara și vanilia. Bate totul cu un mixer la viteză medie până ce amestecul devine fin. Toară umplutura pe o foaie de tartă necoaptă.
- Coace totul la 175 grade Celsius timp de 55-60 minute.
- Tarta se va umfla ca un sufle, însă se va lăsa atunci când se va răci.
Sursă foto: 123rf.com
Alte rețete