De Ana Munteanu,
Ingrediente
Pentru blat
- 330g biscuiți Oreo (32 bucăți)
- 110 g unt topit la bain marie
Pentru umplutură
- 200g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată neagră (55-70% cacao)
- 200 ml smântână dulce
Pentru topping
- 300 g căpșuni
- nuci/arahide pisate (opțional)
Mod De Preparare
E vară, e cald și nu vrei să aprinzi cuptorul. Sau, pur și simplu, nu ai chef sau timp să gătești. Dar ți-e tare poftă de ceva dulce… Ce faci? Desertul de mai jos! E combinația perfectă de dulce și acrișor, nu necesită coacere și e sănătos.
Pune biscuiții – cu tot cu cremă – într-un robot de bucătărie. Amestecă până devin prăfoși, până ajung ca niște firimituri. Între timp, topește untul la bain marie. Toarnă-l peste biscuiți și amestecă până se omogenizează. Pune blatul într-o tavă de tartă cu dimensiunile de 12 x 36 cm. Dă la congelator până faci umplutura – câteva minute, adică.
Toarnă smântâna într-o crăticioară mică și încălzește-o încet, la foc mic, fără a amesteca sau a aaduce la punctul de fierbere. Dă de pe foc, pune bucățile de ciocolată înăuntru și lasă așa 1-2 minute. Amestecă până la omogenizare. Scoate tava din congelator, toarnă crema peste și pune căpșunile întregi deasupra. Dă la congelator cel puțin 2 ore. Scoate-o înainte de servire, presară nucile mărunțite deasupra și feliază porțiile. Ar trebui să îți iasă aproximativ 12-16 felii.
Foto: tartă / shutterstock
Alte deserturi fără coacere
Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo (fără coacere)
Lasagna de ciocolată, fără coacere
Cheesecake cu dovleac fără coacere