Tartă cu dovleac şi şuncă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • unt şi făină pentru tapetat tava
Pentru umplutură
  • 400 g dovleac curăţat de coajă şi de seminţe
  • 150 g suc de roşii
  • 1 ardei iute roşu
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 1 lingurita boia iute de ardei
  • 200 g şunculiţă ţărănească
  • 100 g caşcaval ras
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 2 linguri seminţe decojite de dovleac

Mod De Preparare

1. Făina cernută se frământă rapid cu untul rece tăiat cubuleţe, un praf de sare dizolvat în 50 ml apă şi oul. Se acoperă aluatul cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute.

2. Pentru umplutură, dovleacul curăţat şi tăiat cubuleţe se fierbe în apă cu un praf de sare. Se lasă 30-40 de minute, apoi se scurge apa şi se pasează ca un piure. Se adaugă sucul de roşii şi se condimentează după gust cu sare, ardei iute fin tocat, piper şi boia de ardei. Se adaugă şunculiţa tăiată cubuleţe, ouăle bătute cu smântâna, caşcavalul ras şi pătrunjelul verde fin tocat.

3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul bine încins, la foc iute, 10 minute. Se scoate din cuptor, se lasă puţin deoparte, apoi se toarnă umplutura de dovleac. Se presară seminţele de dovleac şi se mai coace aproximativ 45 de minute.