Tartă cu fructe a la Simona

De

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 de grame de făină
  • 125 de grame de unt
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 2-3 linguri de apă călduță
Pentru umplutură
  • 250 de grame de brânză bulgărași
  • 2 ouă
  • 5-6 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 250 de grame de prune (sau orice alt fruct de sezon)
Pentru decor
  • Zahăr farin

Mod De Preparare

Un desert creat special pentru cei dragi, tarta cu fructe este o rețetă extrem de simplă care strânge familia în jurul mesei, într-o zi ploioasă de toamnă. Un ingredient special, bulgărașii de brâznă, fac să descoperi o combinație de arome savuroasă, de care cu greu te saturi.

 

  1. Se lasă la scurs fructele, într-o ploaie de făină sau date prin zahăr
  2. Se pun untul lăsat puțin la temperatura camerei și tăiat cubulețe, făina și un vârf de sare într-un bol și se amestecă. Veți observa că are o textură nisipoasă, trebuie să le mixați până când untul se mărunțește. Se adaugă zahărul și se amestecă la fel de bine. La final se pun cele 2 sau trei linguri de apă, în funcție de densitatea cocăi. După amestecarea finală, trebuie să obțineți un aluat bine legat. Îl faceți bulgăre și îl puneți într-o pungă sau folie de aluminiu, la frigider, pentru 15-20 de minute.
  3. Într-un castron se amestecă brânza, ouăle, zahărul și vanilia până când ouăle se omogenizează cu restul compoziției. Bulgărașii nu trebuie să fie sfărâmați în timpul amestecării, ca să își păstreze savoarea inclusiv după ce vom scoate preparatul de la cuptor.
  4. Se scoate aluatul de la frigider și se pune într-o tavă de tartă, din teflon, cu striații pe margine, unsă în prealabil cu ulei de măsline și tapetată cu făină. Coca se întinde pe toată suprafața vasului, inclusiv pe margini. După ce a fost bine întinsă se ia o furculiță cu care se înțeapă toată suprafața aluatului, astfel va respira mai bine în cuptor.
  5. Se adaugă compoziția pentru umplutură, astfel încât să ocupe toată tava. Se pun pe deasupra fructele tăiate felii și se dă la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute. În funcție de cuptor, coacerea poate dura până la 80 de minute.
  6. Se scoate și se presară cu zahăr farin.

Foto: 123rf.com

 

Alte rețete