De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 3 ouă
- 125 g zahăr
- 80 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingura coajă rasă de portocale
- 3 linguri zeamă de portocale
- 2 mere ionatane
- 125 g migdale
- 1/2 pachet praf de copt
- 20 g unt
Pentru ornat
- 100g g ciocolată albă
- 30 g unt
- nucă de cocos
Mod De Preparare
1. Gălbenuşurile se amestecă cu 80 g de zahăr, zahărul vanilat şi un praf de sare. Se adaugă merele tăiate felii, coaja şi zeama de portocale, făina cernută cu praful de copt, migdalele şi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi se amestecă uşor.
2. Se toarnă aluatul într-o formă unsă cu unt şi se coace 35 de minute la foc mediu. Se scoate din cuptor, se răstoarnă şi se lasă să se răcească.
3. Pentru ornat, se topesc 100 g de ciocolată albă în baie de aburi. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă până se răceşte puţin, apoi se toarnă peste tartă. Se presară deasupra nucă de cocos şi se ornează cu două feliuţe de măr.