De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g făină
- 150 g unt
- 120 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură
- 1 pachet budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr
- 300 g mac
- 1 compot de mandarine
- 1 albuş
- 1 pachet zahăr vanilat
Pentru glazură
- 100 g zahăr
- 2 linguri zahăr pudră
Mod De Preparare
1. Se amestecă rapid făina, zahărul, zahărul vanilat, untul şi gălbenuşul, până se obţine un aluat nisipos. Se împarte în două, se acoperă cu folie transparentă şi se pune la frigider pentru jumătate de oră. Compotul se desface şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Pentru umplutură, se prepară budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind laptele şi zahărul. Se lasă să se răcească şi se amestecă uşor cu mandarinele tăiate cubuleţe şi cu macul fiert jumătate de oră în sucul din compot. Se păstrează la rece până în momentul în care se foloseşte.
3. Se ia o bucată din aluat, se întinde într-o foaie subţire şi se aşază într-o tavă unsă cu puţin unt. Se pune crema de mac în care s-a încorporat şi albuşul bătut spumă cu zahărul vanilat, iar deasupra se pune restul de aluat dat pe răzătoarea mare. Se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.
4. Când se răceşte, se ornează cu glazura de lămâie şi câteva mandarine din compot.