Tartă cu mere şi migdale

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • sare
  • 1 ou
  • 200 g unt sau margarină
  • 1.2 kg mere
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 lingurita coajă de lămâie
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 60 g migdale sau nuci tăiate

Mod De Preparare

1. Se face un aluat din făină, ou, un praf de sare, zahăr pudră şi 125 g unt. Se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute.

2. Merele se spală, se curăţă de coajă şi se rad. Se călesc într-o tigaie cu 60 g unt, zeama de lămâie şi 4 linguri zahăr tos. Când se răcesc, se amestecă cu migdalele, laptele, amidonul, mierea şi coaja de lămâie.

3. Aluatul se întinde într-o foaie de 5-6 mm şi se pune într-o tavă unsă cu unt, astfel încât să fie ridicată şi pe pereţii laterali cu 2-3 cm. Se toarnă compoziţia de mere, se uniformizează şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 minute.

4. După ce s-a copt, se lasă să se răcească 2-3 ore, apoi se poate servi.