Tartă cu nuci

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 1 lingura zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
Pentru umplutură
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 6 linguri zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 300 g nuci
  • 5 linguri gem de caise

Mod De Preparare

1. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat care se păstrează la rece peste noapte. Se întinde o foaie groasă de 4-5 mm şi se pune într-o formă de tartă. Se păstrează o bucată de aluat.

2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, zeama de lămâie, coaja de lămâie, nucile, gemul şi albuşul bătut spumă. Compoziţia se întinde uniform pe foaia din tavă. Deasupra se rade bucata de aluat păstrată.

3. Se pune în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace la foc mic, până capătă o nuanţă frumoasă, aurie. Se lasă să se răcească, apoi se taie felii.