De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 40 g făină
- 40 g amidon alimentar
- 1 pachet praf de copt
Pentru umplutură
- 300 g dulceaţă de portocale
- 150 g migdale
- 2-3 linguri zeamă de portocale
Pentru glazură şi ornat
- 1 portocală
- 1 pachet gelatină
- 100 ml suc de portocale
- ciocolată albă
- 100 g migdale
Mod De Preparare
1. Se încălzeşte cuptorul. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, amidonul, făina şi praful de copt, cernute împreună. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 15 minute.
2. Când s-a răcit, se stropeşte cu zeamă de portocale şi se acoperă cu dulceaţa amestecată cu migdalele tocate mărunt. Deasupra se pun rondele de portocale şi se toarnă un strat subţire de gelatină, preparată conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind sucul de portocale.
3. Se ornează cu migdale şi ciocolată albă, se lasă la rece 1-2 ore şi se poate servi.