De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 4 linguri ulei sau unt topit
- sare
- 5 linguri rase de făină
- 1 lingurita pastă de roşii
- 200 g brânză de vaci sau de oaie
- 10-15 roşioare
Mod De Preparare
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză mai moale.
2. Separat, se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se toarnă maioneza puţin câte puţin până se obţine o compoziţie destul de moale.
3. În această compoziţie se toarnă pasta de roşii, se pune brânza rasă pe răzătoarea mică şi, la sfârşit, se adaugă făina în ploaie amestecându-se în acelaşi sens şi foarte încet să nu se formeze cocoloaşe.
4. Se pregăteşte o tavă mai înaltă de aragaz sau o formă de tartă şi se tapetează cu unt şi cu făină. Se încinge cuptorul la 160° C, se toarnă compoziţ ia în tavă, se pun roşioarele pe deasupra, din loc în loc, şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi se taie bucăţi potrivite.