De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 praf sare
- 100 ml apă sau lapte
Pentru umplutură
- 350 g file somon
- 150 ml lapte
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 150 g telemea
- 2 rămurele tarhon
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Pentru aluat, făina se amestecă bine cu celelalte ingrediente. Se obţine un aluat omogen, care se dă la rece 30 de minute. Apoi, se întinde foaia, se transferă în tava de copt şi se înţeapă cu furculiţa.
2. Pentru umplutura, somonul se pune în laptele rece şi se fierbe 2 minute. Se scurge şi se taie mărunt. Ouăle se bat cu cele două gălbenuşuri şi 50 ml lapte în care a fiert somonul. Se adauga smântâna, brânza farâmiţată, sarea, piperul şi tarhonul. Se pune amestecul peste aluat şi se coace.
Alte rețete