De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4-5 mere potrivit de mari
- 100 g făină
- 1 lingurita rasă praf de copt
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 1 lămâie
- 1 lingura zahăr pudră
- sare
Mod De Preparare
1. Merele se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri sau se dau pe o răzătoare mare. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă cu zahărul, o lingură zeamă de lămâie şi un praf de sare. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, laptele, coaja rasă de la o lămâie şi făina amestecată cu praful de copt.
2. Se amestecă uşor şi se toarnă compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22-24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.
3. Se lasă să se răcească lent, apoi se scoate din tavă şi se pudrează cu zahăr. Se taie felii şi se poate servi.