Tartă de mere

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4-5 mere potrivit de mari
  • 100 g făină
  • 1 lingurita rasă praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 lămâie
  • 1 lingura zahăr pudră
  • sare

Mod De Preparare

1. Merele se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri sau se dau pe o răzătoare mare. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă cu zahărul, o lingură zeamă de lămâie şi un praf de sare. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, laptele, coaja rasă de la o lămâie şi făina amestecată cu praful de copt.

2. Se amestecă uşor şi se toarnă compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22-24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute.

3. Se lasă să se răcească lent, apoi se scoate din tavă şi se pudrează cu zahăr. Se taie felii şi se poate servi.