Tartar de morcovi

De

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • sare grunjoasă
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1/2 linguriță piper cayenne
  • 1/2 linguriță cardamom
  • piper
  • sare

Mod De Preparare

O rețetă vegetariană numai bună pentru post: tartar de morcovi. Dacă îl încercați o dată, vă garantez că va deveni unul dintre felurile voastre preferate.

Cum se prepară tartar de morcovi

  1. Pune 1 morcov tăiat subțire într-o tavă de cuptor și presară puțină sare grunjoasă pe deasupra.
  2. Dă-l la cuptor timp de 40 de minute la 180ºC. . Între timp, taie-i pe ceilalți 3 în bucățele mai mari.
  3. Fierbe-i în apă clocotită timp de 15 minute.
  4. Strecoară-i printr-o sită și pasează-i în blender.
  5. Separat, topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
  6. Adaugă piper cayenne, cardamom, sare și piper după gust.
  7. Toarnă și morcovii pasați și amestecă bine. Ține-i pe foc încă 1-2 minute.
  8. Adaugă compoziția în interiorul unor inele de gătit pentru a da forma frumoasă de tartar.
  9. La final, pe deasupra poți presăra felii de morcov copt.

Sursă rețetă & video: sodelicious.ro