De Bogdan Galca,
Ingrediente
- 4 morcovi
- sare grunjoasă
- 1 lingură unt
- 1 ceapă, tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/2 linguriță piper cayenne
- 1/2 linguriță cardamom
- piper
- sare
Mod De Preparare
O rețetă vegetariană numai bună pentru post: tartar de morcovi. Dacă îl încercați o dată, vă garantez că va deveni unul dintre felurile voastre preferate.
Cum se prepară tartar de morcovi
- Pune 1 morcov tăiat subțire într-o tavă de cuptor și presară puțină sare grunjoasă pe deasupra.
- Dă-l la cuptor timp de 40 de minute la 180ºC. . Între timp, taie-i pe ceilalți 3 în bucățele mai mari.
- Fierbe-i în apă clocotită timp de 15 minute.
- Strecoară-i printr-o sită și pasează-i în blender.
- Separat, topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
- Adaugă piper cayenne, cardamom, sare și piper după gust.
- Toarnă și morcovii pasați și amestecă bine. Ține-i pe foc încă 1-2 minute.
- Adaugă compoziția în interiorul unor inele de gătit pentru a da forma frumoasă de tartar.
- La final, pe deasupra poți presăra felii de morcov copt.
Sursă rețetă & video: sodelicious.ro
Alte rețete