De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru coji
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 3 ouă
- 600 g făină
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 plic vanilie
Pentru cremă
- 1 litru lapte
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 5 linguri făină
- vanilie
- coajă de lămâie
Alte ingrediente
- 4 pliculete jeleu tarte
- fructe (capsuni, kiwi, ananas, piersici, mandarine etc)
Mod De Preparare
Bune, fragede și ieftine, ca la cofetăriile de altădată!
Preîncălzește cuptorul.
1. Untul (la temperatura camerei) se freacă cu zahărul şi cu vanilia. Se adaugă ouăle, unul câte unul, bicarbonatul stins, şi apoi toată făina. Se frământă bine.
2. Se umplu formele de tarte, cu aluat în strat subţire, presând bine. Se coc la foc potrivit până devin aurii.
3. Pentru cremă, se amestecă într-un bol zahărul cu făina. Se adaugă laptele amestecând bine. Se pune compoziţia pe foc. Când începe să fiarbă, se adaugă untul şi se mai lasă 5 minute. Apoi se lasă crema să se răcească, acoperită cu o folie ca să nu facă crustă.
4. Jeleul se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet. Se umplu cojile cu crema de vanilie. Se decorează cu fructele tăiate felii. Se toarnă jeleul deasupra şi se lasă să se răcească.