De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 50 g măline negre
- 60 g roşii uscate în ulei
- 120 ml lapte
- 50 g unt
- 1 praf sare
- 2 lingura boia dulce
- 1 lingura muştat pudră
- 1/2 pachet praf de copt
- 200 g făină
- 1 lingura busuioc
- 4 lingura lapte
Mod De Preparare
►Se amestecă făina cu praful de copt, muştarul, 1 lingură de boia dulce şi un vârf de sare. Se adaugă untul topit, laptele şi se amestecă totul până când se obţine un aluat subţire.
► Se toacă mărunt roşiile uscate şi măslinele şi se încorporează în aluat, împreună cu busuiocul.
► Se întinde aluatul în formă dreptunghiulară şi se taie cu cuţitul în pătrate de 4×4 cm.
► Se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se stropesc cu lapte, se presară cu restul de boia şi se pune tava în cuptorul preîncălzit. Se coace timp de 15 minute, la 180°C.
Alte rețete