De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 100 ml vin alb
- 80 ml ulei de măsline
- 1 praf sare
Pentru compoziție
- 200 g brânză de vaci
- 2 linguri smântână
- 50 g unt
- 2 bucati piept de pui la grătar
- câteva felii de salam
- 1 roșie
- 1 ardei gras capia
- 4 bulbi arpagic
- 1 legatura mărar
- câteva frunze de busuioc
- sare
Mod De Preparare
1. Se amestecă uleiul cu vinul. Se adaugă făina şi sarea. Se frământă până se obţine un aluat omogen.
2. Se întinde un aluat gros de 3-4 mm. Se tapetează cu el formele de tartă. Deasupra se pune folie alimentară şi boabe de fasole ca să nu se umfle. Se dă la cuptor 15 minute.
3. Brânza, smântâna şi untul se freacă într-un vas cu lingura de lemn până compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă sarea. Se ţine crema la rece 2-3 ore.
4. Se taie mărunt salamul, friptura de pui, roşia şi ardeiul – feliuţe.
5. Crema de brânză se pune în tarte cu poşul. Se ornează tartele, după gust, cu pui, salam, roşie, ardei, mărar, frunze de busuioc şi cu bulbii de arpagic, trecuţi printr-o scobitoare.