De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 180 g făină
- 150 g alune de pământ
- 100 g margarină
- 6 ciuperci
- 4 linguri smântână vegetală
- 400 g varză de Bruxelles
- 3 morcovi
- sare
- piper
- 50 g migdale
- busuioc proaspăt pentru ornare
Mod De Preparare
1. Se amestecă făina, alunele de pământ (măcinate în prealabil) şi margarina până se obţine un aluat neted. Se dă la frigider timp de 30 de minute.
2. Se ia varza de Bruxelles şi se fierbe 5 minute în apă sărată.
3. Se spală şi se curăţă morcovii, iar apoi se taie în felii subţiri. Se adaugă peste varză şi se mai lasă la fiert încă trei minute. Apoi se scot legumele şi se lasă la scurs și răcit, într-o strecurătoare.
4. În formele de copt pentru tarte se pune aluatul, scos din frigider. Se presează în formă şi se completează cu legumele.
5. Se iau ciupercile, coapte în prealabil timp 10 minute, se taie mărunt şi se amestecă cu smântâna vegetală. Se adaugă sare şi puţin piper. Se toarnă peste legume, în tarte, se presară deasupra şi câteva migdale, apoi se dau la cuptor, ce trebuie să fie preîncălzit. Se coc 30 de minute.
6. Tartele se servesc cu feliuţe de morcovi, busuioc verde şi ridichi.