De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 ml espresso
- 40 ml coniac
- 4 ouă
- 80 g zahăr
- 500 g mascarpone
- 150 g pişcoturi
- cacao pudră
Mod De Preparare
● Se pun toate ingredientele la îndemână, ca să fie la temperatura camerei.
● Gălbenuşurile şi zahărul se pun într-un castron.
● Se amestecă la mixer. Se mixează 2 minute, până când se obţine o spumă. Se adaugă mascarpone.
● Se amestecă din nou cu mixerul. Se mixează 1 minut, până când crema este netedă.
● Albuşurile se bat spumă, într-un castron separat.
● Se încorporează în cremă.
● Espresso şi coniacul se amestecă bine. Se pun într-o tavă – nu foarte adâncă – jumătate din pişcoturi, care se stopesc cu jumătate din amestecul de espresso.
● Se pune o jumătate din cremă, apoi restul de pişcoturi, stropite cu restul de amestec de espresso. Se pune şi restul de cremă şi se netezeşte bine.
● Se lasă 3 ore la frigider, se presară deasupra cacao pudră şi se serveşte.