De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 1/2 cap porc
- 4 limbi porc
- 3 inimi
- 400 g şorici
- sare
- 1 căpăţână mare usturoi
- piper boabe şi măcinat
- boia
Mod De Preparare
1. Se fierb, la foc mic, capul, limba, inima şi şoriciul în apă cu sare, piper boabe şi usturoi, cel puţin 3-4 ore.
2. Când totul e fiert bine, se scoate carnea şi se lasă la răcit, se curăţă limba şi se taie totul în fâşii de 1-1,5 cm. Se aşază amestecul de cărnuri într-un vas şi se condimentează cu sare, piper măcinat, o linguriţă de boia, usturoi pisat, după gust, amestecat cu puţină zeamă de la fiert.
3. Se pregătesc pungi înguste şi mai lungi din plastic. În amestecul de cărnuri condimentat se adaugă 2-3 căni de zeamă în care au fiert cărnurile. Apoi, în fiecare pungă se pune compoziţie. Se înţeapă pungile din loc în loc, cu un ac, ca să se scurgă grăsimea. În bidoane de plastic de 2 l (ex. de la apă minerală), cărora li s-a tăiat în prealabil partea îngustată, se aşază pungile, se presează uşor, ca să ia formă, apoi se leagă la capete.
4. Se lasă cam 20 de minute la temperatura camerei, apoi se pune la rece.