De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 ceapă
- jumătate de ardei gras
- 2 morcovi mici
- 200 g roșii pasate
- 400 g carne vită cuburi
- 200 ml ulei de măsline
- 250 g ciuperci
- 1 pahar de vin roșu
- 2 pahare de supă de vită sau apă
- 140 g făină
- rozmarin
Mod De Preparare
Tocănița de vită cu ciuperci poate deveni mâncarea ta preferată de toamnă. Nu este cea mai rapidă rețetă, dar cu siguranță este una dintre cele mai gustoase.
Carnea fragedă, ciupercile aromate și legumele bine gătite îi vor convinge chiar și pe cei mai mofturoși meseni.
Cum se prepară tocănița de vită cu ciuperci
- Cuburile de carne de vită se trec prin făină. Acestea se rumenesc în ulei de măsline bine încins. Se pun deoparte pe o farfurie.
- Se taie cubulețe ceapa, morcovii și ardeiul gras. Se sotează timp de cinci minute în aceeași tigaie în care am rumenit carnea.
- Peste legumele sotate se adaugă roșiile pasate și se mai lasă să se gătească 5 minute. Se va amesteca în mod continuu pentru a evita arderea legumelor.
- Într-o tigaie separată se sotează ciupercile timp de 2 minute pentru a elibera apa.
- Cuburile de vită se transferă în tigaia cu legume și se amestecă. Se adaugă paharul de vin roșu. Se lasă un minut pentru ca alcoolul să se poată evapora.
- Se adaugă și ciupercile, cele două pahare de supă sau apă și rozmarinul. Se condimentează cu sare și piper după gust și se pune capacul. Se lasă la gătit la foc mediu timp de 40 de minute, amestecând ocazional.
- Tocănița de vită cu ciuperci se servește caldă.