De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g piept de pui fără piele
- 1 lingură miere
- 1 linguriță și jumătate sare
- jumătate de linguriță piper
- ierburi proaspete sau uscate (cimbru, oregano)
Mod De Preparare
Torihamu este o rețetă de șuncă de pui de casă ce a luat naștere și a devenit populară pe internet în 2001-2002, în special pe site-urile japoneze. În prezent există peste 1000 de rețete de a face torihamu.
Această șuncă de pui are puține grăsimi, nu conține conservanți și este perfectă în sandwich-urile pentru pachețelul de la școală.
Cum se face torihamu – șuncă de pui de casă
- Se curăță pieptul de pui de pielițe.
- Într-o pungă cu fermoar se pune mierea și sarea. Se amestecă.
- Se pune pieptul de pui în pungă și se masează cu condimentele din punga.
- Se pun în pungă și piperul și ierburile. Se poate folosi cimbru, oregano, tarhon, ardei chilli etc
- Se masează, din nou, pieptul de pui cu condimentele,
- Se închide punga, încercând să se elimine cât mai mult aer din pungă.
- Punga cu pieptul de pui se dă la frigider pentru 48 de ore.
- După trecerea celor 2 zile, pieptul de pui se spală bine în apă rece apoi se pune într-un castron cu apă rece pentru o oră pentru desalinizare.
- Se pune apă într-o oală. Se pun sare, diverse legume (praz, rădăcină de pătrunjel, ghimbir etc). Se aduce la fierbere.
- Se dă focul la mediu. Se adaugă pieptul de pui. Se gătește timp de 5 minute, se acoperă oala cu capac și se închide focul. Se lasă puiul în supa obținută timp de o oră și apoi se scoate și se lasă să se răcească.
- Torihamu – șunca de pui de casă se poate servi cu sos de soia, wasabi, sos sriracha sau ketchup.