Tort amandină cu miere

De

Ingrediente

Pentru blat:
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6 ouă
  • 2 linguri griş
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri miere
  • 4 linguri cacao
  • 150 g zahăr
  • 25 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
  • 450 g ciocolată neagră
  • 800 ml frişcă lichidă
  • esenţă rom
  • 1 plic întăritor de frişcă
Pentru sirop:
  • 100 ml apă
  • zahăr
  • esenţă rom
  • 2 pliculete cafea solubilă
Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată
  • 50 g frişcă lichidă

Mod De Preparare

Una din cele mai bune prăjituri, acum şi sub formă de tort, după o reţetă simplă. Prepară şi tu un tort amandină!

1.    Se prepară mai întâi blatul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar cele din urmă se mixează cu zahăr şi zahăr vanilat.  Peste ele se adaugă făina, praful de copt, cacaua şi grişul şi se amestecă uşor.

2.    Se încorporează şi uleiul, laptele şi mierea. Separat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se pun şi ele peste prima compoziţie.

3.    Se tapetează o tavă cu foaie de copt şi se toarnă compoziţia. Se coace aproximativ 40 de minute.

4.    Între timp, se prepară crema: se rupe ciocolata bucăţi şi se pune pe foc împreună cu frişca lichidă. După ce s-a topit ciocolata, se ia de pe foc şi se dă la rece aproximativ două ore.

5.    Se scoate blatul din cuptor, se lasă să se răcească, după care se taie pe orizontală în trei părţi.

6.    Se scoate şi crema din frigider şi se amestecă apoi cu esenţa de rom şi cu întăritorul de frişcă.

7.    Se pune prima foaie, se însiropează cu amestecul de apă, zahăr, esență de rom şi cafea, după care se pune cremă, apoi altă foaie şi tot aşa până se termină ingredientele.

8.    Se glazurează cu un amestec de frişcă lichidă şi ciocolată, topite pe baie de aburi.

Alte rețete