De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat
- 150 g ciocolată menaj
- 50 g unt
- 6 ouă
- 175 g zahăr
- 1 lingura amidon alimentar
- 150 g făină
- 1 pachet praf de copt
Pentru umplutură
- 1 compot mare de vişine
- 1 pachet jeleu de fructe
- 1 pachet budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 250 g mascarpone
- 250 ml lichior de ouă sau alt lichior
Pentru ornat
- 500 ml frişcă
- 2 pachete zahăr vanilat
- 1 pachet întăritor de frişcă
- 50 g fulgi de migdale
- 2 linguri fistic tocat mărunt
- figurine pentru ornat
Mod De Preparare
1. Pentru blat, ciocolata rasă se amestecă la cald cu untul, apoi se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu zahărul, făina cernută cu amidonul şi praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 25-30 minute. Când se răceşte se taie în două foi.
2. Vişinele se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs, iar siropul din compot se foloseşte la prepararea jeleului de fructe şi pentru însiropat. Se aşază o foaie din blat pe un platou şi se presară cu vişine. Se toarnă apoi jeleul de fructe şi se lasă la rece, să se întărească.
3. Pentru cremă, se amestecă budinca cu laptele rece şi zahărul, la foc mic, până se obţine o cremă legată. Când se răceşte, se amestecă cu lichiorul şi mascarpone adăugat în porţii mici.
4. Se toarnă crema pe stratul de vişine, apoi se acoperă cu celălalt blat şi se însiropează uşor. Se îmbracă tortul cu frişca bătută cu zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă, apoi se ornează cu migdale, fistic şi figurine.