De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru blat:
- 250 g ciocolată neagră
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 100 g făină
- 150 g arahide
- 4 ouă
Pentru umplutură şi decor:
- 400 g ciocolată neagră
- 200 ml frişcă
- 200 g arahide
Pentru garnisit:
- 150 g arahide prăjite
Mod De Preparare
Îţi plac dulciurile cu arahide? Atunci trebuie să încerci şi acest tort deosebit după o reţetă simplă!
1. Pentru blat, se topesc ciocolata şi untul într-o crăticioară. Apoi, se trage de pe foc şi se adaugă pe rând zahărul, făina şi ouăle. Se amestecă bine. Se pun arahidele mărunţite şi se amestecă din nou.
2. Într-o cratiţă cu pereţi mai înalţi se pune hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se coace 30 minute, apoi se lasă la răcit şi se taie în trei foi.
3. Pentru cremă, se topeşte ciocolata la bain-marie şi apoi se amestecă cu frişca încălzită şi arahidele fin mărunţite.
4. Se aşază alternativ blaturile şi crema având grijă să rămână cremă şi pentru exterior, unde se poate pune cu poşul. Arahidele se mărunţesc şi, cu mâna, se garniseşte tortul rotindu-l. Se dă la rece pentru 3 ore.