De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g lapte
- esenta de rom
- 1 plic gelatina
- 250 g zahar pudra
- 700 g branza
Pentru crema
- 2 linguri lichior de ciocolata
- 5 linguri faina
- 60 g ciocolata
- 1 plic praf de copt
- 4 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita amidon
- 60 g cocos
- 150 g zahar
- 250 g branza de vaci
Pentru blat
- 200 g frisca
Pentru glazura
- 200 g ciocolata
- 50 g unt
Mod De Preparare
Ai mai mancat pana acum tort cu bilute de branza? Daca nu, uite cum il poti prepara tu singura!
1. Se prepară blatul: se amestecă brânza cu cocosul, cu 60 g zahăr, cu gălbenuşurile şi cu amidonul. Se formează biluţe care se aşază în forma tapetată cu unt şi făină.
2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine albuşurile cu zahăr, după care se adaugă şi gălbenuşurile, ciocolata topită, lichiorul şi făina amestecată cu praful de copt.
3. Se toarnă compoziţia peste bilele de brânză şi se dă la cuptor, până trece testul scobitorii.
4. Între timp, se prepară crema: se pune gelatina în 100 ml de apă rece şi se lasă la hidratat. Se sfărâmă bine brânza, după care se mixează cu lapte, zahăr, esenţă de rom şi frişcă. La sfârşit, se pune şi gelatina încălzită la baie de abur.
5. Peste blatul răcit, se pune crema de brânză şi se lasă la frigider pentru aproximativ două ore.
6. Între timp, se prepară glazura. Se mărunţeşte ciocolata şi se topeşte pe baie de abur împreună cu untul.
7. După cele două ore, se scoate tortul, se ornează cu glazură şi se dă iar la frigider pentru încă cinci ore.