De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru blat:
- 8 ouă
- 10 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 2 linguri zahăr
- 500 ml frișcă lichidă
- 500 g cireșe
- 100 g migdale feliate
- 250 g mascarpone
Mod De Preparare
Un tort cu cireşe delicios, aspectuos, ideal pentru orice ocazie, după o reţetă simplă.
1. Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare. Se adaugă, pe rând, lingurile de zahăr, gălbenușurile, uleiul, făina cernută, cacaua şi praful de copt. Se bate în continuare până se omogenizează compoziția, apoi se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, de 24 cm diametru, și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor și se lasă pe un grătar să se răcească.
2. Se scot sâmburi de la cireșe, după ce se aleg cele mai frumoase și sănătoase pentru decor, și se lasă un timp cu zahăr să-și lase zeama. Se bate cu robotul 250 ml din frișcă. Când s-a întărit, se adaugă siropul de cireșe, precum și câteva fructe. Frișca se adaugă peste mascarpone și se amestecă până se omogenizează.
3. Între timp, se taie blatul în trei. Cu o pensulă se umezesc cu sirop cele trei blaturi, de preferință tot de la cireșe. Se așază primul blat, se toarnă crema de mascarpone. Peste cremă se așază al doilea blat, iar în centrul celui de-al doilea blat se așază cireşele ca o movilă, sudate’ cu 2-3 linguri de cremă mascarpone. Marginea rămâne liberă.
4. Se bate şi restul de 250 ml de frișcă. Se umple tortul cu frișca albă până deasupra cireșelor. Se așază apoi și cel de-al treilea blat însiropat. Se ornează cu frișca rămasă, fulgi de migdale și cireșe, apoi se dă la rece pentru minimum 2 ore.