Tort cu mac şi mere

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 170 g unt
  • 7 linguri zahăr tos
  • 3 ouă
  • 750 g mere
  • 150 g mac seminţe
  • 100 ml vin
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri gem de caise
  • 300 ml frişcă
  • 1 lingura fistic pisat

Mod De Preparare

1. Se freacă 2 gălbenuşuri cu 2 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu făina şi 150 g unt. Se lasă la rece 30 minute. Merele se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Seminţele de mac se stropesc cu vin şi o lingură zeamă de lămâie.

2. Aluatul se întinde şi se pune într-o formă unsă cu unt. Se adaugă jumătăţile de măr distribuite radial.

3. Se bat spumă 3 albuşuri cu 5 linguri de zahăr şi o lingură zeamă de lămâie. Se adaugă 1 gălbenuş şi seminţele de mac. Se toarnă în tavă peste jumătăţile de măr, se nivelează şi se coace în cuptorul încins 50-55 minute.

4. Se lasă să se răcească şi se unge cu gem de caise. Se ornează cu frişcă şi fistic.