De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 150 g ciocolată albă
- 130 g smântână proaspătă
- 4 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 200 g musli
Pentru ornat
- 80 g ciocolată cu 80% cacao
- 50 g ciocolată albă
Mod De Preparare
1. Ciocolata albă se dă pe răzătoare şi se amestecă într-un vas cu jumătate din cantitatea de smântână. Se pune la foc în baie de aburi şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă. Se lasă deoparte.
2. Albuşurile se bat cu zahărul şi un praf de sare fină până se obţine o spumă tare, care se amestecă cu crema de ciocolată şi jumătate din musli.
3. Se adaugă smântâna rămasă şi se amestecă uşor. Se alege o formă cu diametrul de 16 cm, se tapetează cu hârtie de copt şi se pune restul de musli. Deasupra se toarnă crema preparată şi se dă la congelator pentru 4 ore.
4. Se scoate din congelator cu 20 de minute înainte de a fi servită. Se topeşte ciocolata neagră în baie de abur cu un dl de apă. Se toarnă caldă peste tort şi se serveşte imediat. În funcţie de preferinţe, se poate orna cu ciocolată albă dată pe răzătoare.